Trykkeriet Print Award 2022 går til Charlotte Besuijen

19.04.22

Foreningen Trykkeriet har gleden av å annonsere vinneren av Trykkeriet Print Award 2022.  Prisen består av en måneds opphold ved Trykkeriet i Fjøsangerveien 70A i 2023 hvor vedkommende vil få teknisk assistanse til å produsere og deretter presentere arbeidet som utstilling. Juryens medlemmer er alle kunstnere og har bestått av Lisa Him- Jensen, Asbjørn Hollerud og Rita Marhaug.

Foreningene Trykkeriet er et produksjonssenter for samtidsgrafikk i Bergen og ble etablert i 2009 av professor Jan Pettersson and Asbjørn Hollerud. Trykkeriet er åpnet for alle: kurs for barn og profesjonelle kunstner, produksjon for nye og etablerte kunstnere. Vi er en ideell forening med ca 2,5 årsverk og åpningstider i ukedager er fra kl 10.00-17.00. Kunstnere kan også leie seg inn for kortere eller lenger tid om de selv ønsker å gjøre produksjoner.

Hvert år siden oppstart har vi invitert 4-5 kunstnere til å gjøre en grafikkproduksjon i samarbeid med oss. Gjestekunstneren får da tilgang til en av våre masterprintere, materialer og lokaler i en måned. Oppholdet avsluttes med en utstilling i Trykkeriet Visningsrom. Disse koproduksjonene inngår i Trykkeriets egen samling.

Dagen før åpningen av PICNIC tilbrakte juryen 3 timer i utstillingen; 27 kunstnere med 27 forskjellige tilnærminger til kunstfeltet både gjennom velg av tema, materialer og teknikker. Riktignok er det ingen i gruppen som har arbeidet med grafikk til sin avsluttende presentasjon!

Vi så ikke dette faktum som et hinder.

Vi lot oss spesielt imponere og sjarmere av en kunstner med stor åpenhet i møte med nye omgivelser, medstudenter og kolleger. Med friskhet, humor og kunstnerisk alvor har hun skapt en rekke stedsspesifikke installasjoner som hun har dokumentert og presenterer for oss i utstillingen gjennom en serie fotografi. Vi håper og tror at Charlotte Besuijen er en kunstnere som vil bruke denne anledningen til både å utfordre seg selv og oss med denne muligheten!

fill outline half arrow