Anngjerd Rustand INN

 

Arbeidene mine blir alltid landskaper. Det er geografiske steder, en slags scenografi, det blir nødvendigvis også en sinnstilstand. Bildene kan begynne som farger og formasjoner, men snart får de navn: hud, flammer, stein, ørken, blodårer, en sprekk med himmel, en åpning, lys gjennom vannet, et foster. Det er slike ting og steder som overalt og hele tiden oppstår og går under, som må alltid må beskrives og fortelles om på nytt.

Til utstillingen INN på Trykkeriet har Anngjerd Rustand laget tre store silketrykk med utgangspunkt i akvareller. Første versjon av INN var en soloutstilling på ARTendal, Bomuldsfabriken Kunsthall, i 2017. Senere satte hun sammen materialet til en bok, trykket som risografi. På Trykkeriet vises de nye silketrykkene sammen med en ny variant av boka.

INN er også den første utgivelsen på Rustands forlag Trippelpunkt. Planen for Trippelpunkt er å finne ut hva som kan skje i grenseområdene mellom utstilling og publisering, og mellom billedkunst og litteratur. Trippelpunkt er et begrep hentet fra fysikken. Det viser til en bestemt kombinasjon av temperatur og trykk hvor et stoff kan eksistere i fast form, som væske og som gass om hverandre.

Anngjerd Rustand (f. 1982 i Arendal) bor og jobber i Bergen. Hun har en master fra Kunsthøgskolen i Bergen (2010), og i 2017–18 er hun student ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. De siste årene har hun blant annet har hun blant annet stilt ut på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, Den Frie Udstillingsbygning i København og Prosjektrom Normanns i Stavanger, i tillegg til å lage permanente verk for Universitetet i Bergen og Sunnaas Sykehus. Hun er med i kunstnergruppa Ytter.

http://anngjerd.no/
http://trippelpunkt.no

fill outline half arrow