Lotte Konow Lund Nærmere hjem

Nærmere hjem/ Closer to home

Lotte Konow Lund har vokst opp i Bergen og åpner sin første utstilling i hjembyen siden 2008 i Trykkeriet 7 oktober.

 

Lotte Konow Lund (f 1967) er en norsk billedkunstner som arbeider innenfor en rekke medier som tegning, video, installasjon, skulptur og tekst. Hun har hatt separatutstillinger ved institusjoner som Vigelandsmuseet (2011), Stenersenmuseet (2008), Lillehammer Kunstmuseum og Henie Onstad Kunstsenter (2016). KODE Stenersen vil i 2025 vise en omfattende utstilling med nye og eldre arbeider av Konow Lund.

 

Lotte Konow Lund er forfatter av bøkene Dagbøkene, 2014-2016 (Teknisk Industri 2016) og Om kunst, 26 kunstnersamtaler (Forlaget Oktober 2021). Hun er professor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

 

Foreningen Trykkeriet har invitert Lotte Konow Lund til å utforske trykketeknikker med utgangspunkt i hennes særegne tegneteknikk, og hun har det siste året arbeidet frem en serie med etsninger i et samarbeid mellom Trykkeriet og grafikkavdelingen ved Khio og verksmester Scott O´Rourke. Om arbeidende i Nærmere hjem/Closer to home sier Konow Lund:

Trykkeriet har gitt meg en unik mulighet til å undersøke en teknikk jeg ikke har arbeidet med siden jeg var elev ved kunstskolen i Rogaland, og som jeg allerede den gang følte meg hjemme i. Jeg har det siste året derfor brukt mye tid på å forstå materialet, verktøyet og teknikken, og har valgt motiv som utfordrer meg på forskjellige måter, det være seg i strek eller flater med aquatint. Tematisk har jeg holdt meg til det nære og kroppslige, og har ønsket at trykkene samlet skal vise til det jeg tror er en felles opplevelse av fare som siver inn i våre mest intime og private sfærer.

fill outline half arrow