Ciara Phillips Dog Comes In, Cat Goes Out

Dog Comes In, Cat Goes Out er en todelt utstilling som finner sted på Tag Team Studio og Trykkeriet, Bergen. Alle arbeidene i utstillingen har blitt produsert på Trykkeriet, i løpet av Phillips’ arbeidsopphold i august og september 2018. Åpningen fredag 14. september vil foregå på begge visningsstedene. Klokken 19 åpner vi på Tag Team Studio, og klokken 20.30 er det satt opp buss som frakter alle derfra og bort til Trykkeriet. Pass på å få med deg begge delene av utstillingen! Et varmt måltid vil bli servert på Trykkeriet, og du er velkommen til å bli værende utover kvelden.

Frasen Dog Comes In, Cat Goes Out er en huskeregel som brukes for å visualisere de ulike månefasene. Dog viser til formen på første halvmåne, Cat til siste halvmåne. Fullmånen kommer til syne et sted mellom disse to dyrene.

Trykkepraksisen til Ciara Phillips betraktes ofte som politisk. Hun er kjent for å undersøke trykkeprosessens demokratiske potensial, gjennom å invitere inn ulike fellesskap til å arbeide med henne i fungerende trykkeverksted. I tillegg jobber hun ofte kontekstspesifikt med miljøer hun kommer i kontakt med gjennom arbeidet sitt. I Dog Comes In, Cat Goes Out kommer også andre aspekter av hennes interesse for trykket til syne.

Ciara Phillips(1976) er en kanadisk/irsk kunstner bosatt i Glasgow. Hun studerte ved Queen’s University, Kingston, Canada (BFA 2000) og på Glasgow School of Art (MFA 2004). Hun har hatt en omfattende utstillingsvirksomhet både i Storbritannia og internasjonalt, og har blitt vist på den 21. Sydney-biennalen (2018), British Art Show 8 (2015 – 17) og på Tate Britain som en av 4 kunstnere nominert til Turner-prisen 2014. I 2014 stilte hun også ut på Bergen Kunsthall.

Dette er et prosjekt initiert av Trykkeriet. Det har blitt gjennomført gjennom et samarbeid mellom Trykkeriet og Tag Team Studio. Vi har mottatt generøs støtte fra Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Norske Grafikeres Fond. Takk!

fill outline half arrow