Andreas Siqueland Sea Mountain Sea

Til sitt prosjekt på Tykkeriet har Andreas Siqueland laget en serie lino- og treklosstrykk. Trykkene er enkle strektegninger av havet og fjellene som eksisterer et sted mellom et forenklet landskap og en teaterrekvisitt. Former gjentas og linjer krysser og gir en følelse av tid og perspektiv til en ellers flat tegning. Trykkene er laget i forskjellige farger fra blått og svart til gull og sølv.

BIO

Andreas Siqueland bor og jobber i Oslo, Norge. Hans praksis er opptatt av kunstens forhold til naturen og forestillinger om oversettelse, re-enactment og repetisjon. Han jobber som maler og i samarbeid med den norske kunstneren Anders Kjellesvik under fellesnavnet aiPotu.

Siquelands malerier er først og fremst landskap i olje, blekk og akvarell på brett, papir og lerret. Arbeidene hans spiller på det aktive forholdet mellom forholdene et maleri er laget under og det ‘hva’ det skildrer. Siqueland jobber både ute og inne, og lar ofte den konkrete situasjonen, som skiftende værforhold eller restriksjoner pålagt av arkitektur, spille en aktiv rolle i å lage arbeidet. I nyere arbeid har han utforsket maleri gjennom store arbeider. Fra 2009-2012 har Siqueland vært stipendiat ved Kunstakademiet i Oslo med prosjektet A Place for Painting. I 2012/2013 hadde han en artist in residence på Fogo Island. Det siste året har kunstneren arbeidet med det store maleriet for et offentlig oppdrag for Universitetet i Tromsø.

Nylige utstillinger av Siquelands arbeider inkluderer I’m the Ocean, Trøndelag Senter for Samtidskunst (2013), Pleinairsm, Walter Phillips Gallery The Banff Centre, A Box and Picture, The Academy of Fine Art, Oslo (2012); Vinterstudio, Henie Onstad kunstsenter, Bærum (2011); Momentum – 6. nordiske biennale for samtidskunst, Moss (2011); Practice for a Sunset, Tidens Krav, Oslo (2011); Villa Moderne, GAD, Oslo (2009); og Pleinairism, Galleri i8, Reykjavík (2008). Nylige utstillinger med arbeid av aiPotu inkluderer: How Green was my Valley, Vevring, Norway, Welcome to the Neighbourhood, Askeaton, Ireland (2013), Five Thousand Generations of Birds, Fitjar, Norway (2012); Torino Over, MAO, Torino (2012); Leila, Hordaland Kunstsenter, Bergen (2010); The Smith and the Wanderer, Kunstnernes Hus, Oslo (2009) og Sydney Biennale 2008, Revolutions – Forms That Turn.

fill outline half arrow